Andra generationens guldsmed

Jag är uppvuxen i en familj med flera guldsmeder och jag gick i lära hos min far i Chile för att bli guldsmed. I slutet av 1970-talet kom jag till Sverige. Här har jag kompletterat med ytterligare en utbildning, till verktygsmakare. Det är ett yrke som jag också har nytta av i mitt hantverk.

Jag blev egen företagare 2003, då jag öppnade Glöd & Guld, min guldsmedsbutik med verkstad som nu finns på Svartbäcksgatan 19 i centrala Uppsala.

Unika smycken

Jag tillverkar smycken från grunden och för hand. Det gör varje smycke unikt. Ofta är det tillsammans med kunden som jag tar fram ett smycke. Kunden berättar om sina önskemål och jag förverkligar dem. Men det är samtidigt viktigt för mig att vägleda kunden, så att hon eller han får ett fulländat smycke som passar henne eller honom.

Ett gammalt smycke får nytt liv

Ibland kommer en kund till mig med smycken som en anhörig har burit med kärlek. Smycket har ett värde för kunden, men det passar henne inte riktigt. Då kan jag bearbeta smycket eller smälta guldet och ta vara på eventuella stenar. På så vis får smycket nytt liv.  

Reparationer

Om du behöver reparera ett smycke är du också välkommen till min butik. Har du lite tur, så kan jag hjälpa dig på en gång.

Hoppas vi ses!

Eduardo Alarcon
Guldsmed